Checklista

KURSPORTFOLION är ett viktigt redskap i kursen och varje deltagare bör ha ett eget exemplar. Du som leder kursen kan välja mellan följande alternativ:

  1. Antingen beställer du kursportfolion tryckt och klar, varje deltagare behöver ett eget exemplar för att kunna tillgodogöra sig kursen. (Enklast för kursdeltagarna är ju om den ingår i kursavgiften.) Du beställer kursportfolion i prisvärda flerpack via webbutiken i kategorin ”Kursmaterial Steget Före” Klicka här >>
  2. Du kan också välja att skriva ut den på din egen skrivare. Filen för utskrift finns på usb-minnet som du fick i ledarpaketet. Kursportfolion är på 96 sidor varav alla, utom omslaget, är svartvita. Om du printar portfolion själv är det en god idé att förse deltagarna med en varsin pärm och register för att kunna hålla reda på sidorna.
  3. Om du vill kan du uppmana deltagarna att själva beställa och betala sin kursportfolio. Priset för kursdeltagare är 190 kronor (inklusive 6% moms). De hittar den i webbutiken på www.hattenforlag.se i kategorin ”Kursmaterial Steget Före”.
    obs! Det är viktigt att deltagarna har kursportfolion med sig redan vid första kurstillfället – så var noga med att informera dem om vad du önskar att de beställer.

INLOGGNINGSUPPGIFTER TILL KURSDELTAGARNA
Dina kursdeltagare har tillgång till en webbplats enbart för dem. Där finns bland annat de ramsor och sånger ni arbetar med under kursen. Där finns också möjlighet att beställa kursmaterial och kurslitteratur till förmånliga priser. Skriv och dela ut detta blad till dina kursdeltagare vid kursstart. Klicka här >>

KURSLITTERATUR
Kopplat till Steget Före 2-kursen finns några produkter som är kurslitteratur (ej obligatoriska). Vill du beställa dessa till dig själv eller till dina kursdeltagare kan du också göra det via Hatten Förlags webbshop >>

  • Hatten Online (art.nr hoP365)
  • Stora Rim&Ramsor (art.nr 115)
  • SångHatten dvd-film (art.nr 88)

Teckenramsor

Dessa ramsor är hämtade ur boken ”Olle&Mia Stora Rim&Ramsor”. Här används de som kursmaterial inom ramen för Steget före. Ramsorna är filmade flera tecken än vad de tryckta böckerna har.

Gör så här: Scrolla neråt för att titta på de olika ramsorna.
Klicka på play-knappen för att starta filmen och klicka på pausknappen (II) för att stoppa filmen.

Äpplet
Äppel päppel
Spökramsa
Spöket i slottet
Snöflingor falla
Pelle plutt
Masken
Kroppen
Jag vill ha mat
Gubben Gran
Gamla gumman
Färgerna
Ett två tre
Drakramsa

Teckensånger

Filmerna är hämtade ur filmen SångHatten från Hatten Förlag.
Medverkande: Sanna Lejweman

Gör så här: Scrolla neråt för att hitta de olika sångerna.
Klicka på play-knappen för att starta filmen och klicka på pausknappen (II) för att stoppa filmen.

Gubben i lådan
Dansa min docka
Sången om färgerna
Solen är gul
Ålle Bålle
Valpen min
Björnen sover
Bä bä vita lamm
En elefant balanserade
Lilla snigel
Hoppe hare
Lilla fru katt
Var bor du lilla råtta?
Jag bygger en bil
En liten båt
Hjulen på bussen
Krokodilen i bilen
Blinka lilla stjärna
Först och sen sången
Ja må du leva

Filarkiv

Här kan du ladda ner de filmer, pdf:er mm som också ligger på USB-minnet.

 
 Storlek
Filnamn